KRACHTPLAATS W I C H E L E N . N L
   
Overzicht

 
  VALKENSWAARD

DE OUDE KERHOF EN DE OUDE KERK
AAN DE KERKHOFSTRAAT

Het ontwerp op 2 krachtplekken

Calvarieberg
de centrale krachtplek


Oude Kerk apsisOude Kerk het schipKrachtplek op de kruising


 
INGANG OVER DE CURRYLIJN

  Het Oude Kerkhof naast het centrum van Valkenswaard heeft een aantal bijzondere zaken, die een bezoek meer dan waard maakt.
  De voorganger van de Nicolaaskerk aan de markt bevindt zich daar, de fundamenten zijn er zichtbaar gemaakt. Verder bijzondere grafmonumenten, beroemde personen zoals Rinus Michels, zeer oude graven en oude bijzondere bomen, zoals een mammoetboom. Als u meer wil weten over het Kerkhof zie Op de Rosheuvel. Daar we alleen de krachtlijnen en krachtplekken beschrijven, gaan we terug naar het begin  Krachtplek op de kruising

  Toen het kerkhof er nog niet was, verzamelden zich er een groep mensen van de kerk om de Genii Loci te zoeken en aan de hand hievan de inrichting van het kerkhof te bepalen. We noemen er 2 (er zullen er meer zijn)
  - De apsis van de kerk, op het superkruis komt het altaar. Op de foto kunt u het zien. De verdere layout van de kerk, het schip en de plaats van de toren werden op de krachtlijnen bepaald en de bouw kon beginnen. De layout is standaard en is beschreven in de theorie Genius Loci.
  Een andere zeer sterke krachtplek (superkruis) ligt voor de calvarieberg op de T-kruising. Zo krachtig, dat ik er niet kan staan. De ingang loopt er naar toe, over een curry-lijn. De bedoeling is dat u de calvarieberg nadert en kijkt naar de berg en de heiligen met een zekere spiritueel gevoel. Voor de berg krijgt u een stevige inductiepuls op uw lichaam. Dat voelt u zeker (onbewust) en versterkt het eerdere spirituele gevoel. De plek is hiernaast getekend